KITTEN-traject
tekst

Babysteps of Kittysteps.. go slowww

Les 2 Module 1


Hoezo slowwww?! Je had al zolang gewacht op je kitten en nu die eindelijk thuis is moet het allemaal langzaam. 

Herinner jij je eerste dag op school nog?

Dat was toch retespannend... andere omgeving, je ouders er niet bij. Allemaal vreemde kinderen. En leuk zo'n juf of meester met de beste bedoelingen maar wie zijn ze nou eigenlijk? Nou zoiets gebeurd er ook met je kitten. Nieuw huis, nieuwe bewoners waarvan je maar moet afwachten of die op jou zitten te wachten en net zo leuk en lief zijn als je broertjes en zusjes. Andere mensen....

Verbeeld je eens dat je een kitten bent?

Als kitten maak je anders gebruik van je zintuigen. Bestaat er ook nog een hele wereld van geuren. En als je een kleuter al klein vind... je kitten kijkt aan tegen een soort van flatgebouwen. Jij en ik weten dat wij mensen (die flatgebouwen dus) dit kittentje met alle liefde in onze hart en armen sluiten. Maar weet jouw kitten dat ook? In de eerste periode van de verhuizing maken de stresslevels overuren. En dat heeft invloed op de weerstand van je kitten. 

VIDEO: © Ina - Cats & Things

Kittens komen in alle soorten & maten

Er zit een wereld van verschil tussen een helemaal gesocialiseerde kitten van 3 maanden opgevoed door mensen die er alles aan hebben gedaan om het kitten te laten wennen aan het leven met mensen, of een "boerderij"- kitten van 7 weken. Het scheelt ook of je kat met alle entingen, gezondheidschecks, paspoort met zijn eigen koffertje voor de deur staat of onder de vlooien ergens vandaan geplukt is.

Voor iedereen minder stressvol

En toch is het voor al die kittens belangrijk dat je ze langzaam introduceert. Hoe langzaam dit proces is, hangt af van je kitten. En de grote van je huis en de samenstelling van je gezin... mens en dier. Maar als je die introductie in je huis en met je huisgenoten heel langzaam aanpakt, zal je kitten zich sneller op zijn gemak voelen en levert het minder stress op. En dat laatste is een ontzettende pluspunt is voor zijn nog weerstand en zijn gezondheid. 


* Tip liever 2 kittens tegelijk?!

Mocht dit je eerste kat zijn en je geen andere huisdieren hebben. Mag ik hier dan nog even een pleidooi houden voor twee kittens tegelijk? Het is zoveel fijner als ze samen die nieuwe wereld mogen ontdekken.


Hoe je huishouden er ook uit ziet en wat het "niveau" van je kitten ook is, in deze info-training leer je alles om je kitten een goed begin te geven in jouw forever home. Je gaat al die spullen die je voor je kitten geshopt hebt een plaatsje geven op de juiste plek in je huis. Zodat je kitten zich zo snel mogelijk thuis voelt en niet in de verleiding komt om je bank onder handen te nemen. Je leert op alle manieren rekening te houden met de belevingswereld van dat kleine kleuter-katje wat je in huis haalt. 


Geloof me.... dan is sloww ineens een vooruitgang met grote sprongen. Het zit 'm allemaal in de voorbereiding en na deze training kent die geen geheimen meer voor jou


Download hier de inhoudsopgave van deze training

om te zien of het iets voor jou is

Insert Image
Pen
>