KITTEN-traject
tekst

Die dierenarts…

Les 1 Module 1


Niet dat je er dagelijks op de stoep wil staan… maar toch een goede band is heel belangrijk. Je moet je dierenarts kunnen vertrouwen. Want hoe goed je ook je best doet om je kat in goede gezondheid te houden… 

Shit happens?

En dat bedoel ik dus figuurlijk en niet alleen diarree of zo. Hoewel dat wel een dingetje is bij kittens. Er zijn zo veel veranderingen bij het verhuizen dat het best op de darmen van je kitten kan slaan. Ga je zelf eens na, als je voor het eerst naar een nieuwe werkomgeving gaat. Of denk nog eens terug aan de eerste schooldag…. buikpijn toch?!

KITTENintroductie

Nou en dat geldt ook voor je kitten, die ineens uit zijn vertrouwde omgeving wordt weg gehaald, weg bij zijn moeder en zijn broertjes en zusjes. En daar sta je dan… midden in een gloednieuwe omgeving, na een reis met de auto of wat het dan ook geweest is. In ieder geval was het gedoe en nu ben je dus “thuis”.


Hoe je thuis ook een echt thuis maakt en welke stappen je daar bij kan nemen, leg ik uit in de Training KITTEN-introductie. In deze training leer je waar je op kan letten bij het uitzoeken van een dierenarts en de eerste gezondheidschecks die je tegenkomt als je een kitten in huis haalt.

De basics...

Het is belangrijk dat je weet hebt, welke beestjes en bacteriën je kitten kunnen belagen en hoe je daar mee om gaat. Hoe je pipetjes en pillen toedient, zodat dit een appeltje eitje wordt als het een keer nodig is. En je het niet met gevaar voor eigen leven hoeft toe te dienen. Het is altijd raadzaam om met je kitten naar de dierenarts te gaan voor een gezondheidscheck, ook al heb je de garantie van de opvoeder van je kitten gekregen dat hij helemaal gezond is. Check, check en dubbel check!! Waarschijnlijk krijg je bij je kitten wat papieren mee en met een beetje geluk heeft je kat een entingsboekje of een heus dierenpaspoort. Altijd handig om te weten wat je in handen hebt en dus is er ook een module die deze papierwinkel samen met je doorspit.

En last but not least…

Een heuse kenneltraining zodat die reis naar de dierenarts ook met zo min mogelijk stress verloopt. Want je kat in een reismand stoppen en hem er weer uithalen is voor veel mensen nog al een dingetje en dat maakt het bezoek aan een dierenarts nog stressvoller. En dat is echt niet nodig als je heel vroeg met de training begint.


Zeg eens eerlijk...

heb jij wel eens in het bekkie van je kat gekeken?

Pen
>