KITTEN-traject
tekst

Download hier je checklist

Les 2 Module 1


Oh jee vond je die video wel heel erg herkenbaar?! Er is ondertussen best veel veranderd. Zo is het inschakelen van een kattengedragdeskundige is eindelijk normaal geworden bij problemen. Niks niet kattenfluisteraars maar gedegen advies op basis van onderzoek en wetenschap. En op die basis is de aanschaflijst van je kittenspullen ook wat veranderd ten opzichte van vroeger.

Sta jij nog aan het begin van je kittenavontuur?

Natuurlijk kan je vertrouwen op je buurvrouw, de persoon waar je kitten vandaan komt... of je bent gewoon zelf eigenwijs genoeg om je kitten op te voeden en je spulletjes uit te zoeken. Want wie weet is dit je eerste kat helemaal niet en ben je opgegroeid met katten. En bovendien… 

"google is je beste vriend!”

Ja, op google vind je allerlei lijstjes, dus ook voor kittenspullen. En om het je makkelijk te maken vind je hier mijn versie van die checklists die je op het internet tegenkomt.



Een kattenbak # 1.

Je hebt zelfs een kattenbak nodig als je kat naar buiten gaat. En heb je een groot huis dan is het wel zo fijn voor je kitten dat er meerdere kattenbakken staan, zodat er altijd één binnen pootbereik is. In les 4. vind je handige tips voor de aanschaf van je kattenbak


Kattenbakgrit # 2.

In eerste instantie gebruik je het grit waaraan je kitten gewend is bij de fokker, zodat je katje zo snel mogelijk kan wennen aan zijn nieuwe omgeving. Pas daarna ga je over op het grit van je keuze. Les 5. waarom fokkers gebruik maken van houtkorrels en wat je kat daar van vindt.


Kattenbakbenodigdheden # 3.

Een kattenbakschepje is altijd handig. Maar ook een uitloopmat, zodat het grit niet door je hele huis ligt. Als je kleinbehuisd bent zijn er nog andere handige dingetjes die je kan aanschaffen, zodat je niet onnodig in de vieze luchtjes zit. Ik leg ze uit in les 6.


Kattenvoer # 4.

In het begin is het verstandig om hetzelfde voer te geven dat de fokker aan je kitten gaf. Zodat de overgang van het ene huis naar het andere makkelijker wordt en de darmen niet opspelen. Je kitten zou niet de eerste zijn, die de eerste dagen van slag is en wel heel veel op de kattenbak zit. 


Voerbakje # 5.

Het voerbakje moet zo laag mogelijk zijn, dat is snorhaar vriendelijk! En kies nooit voor een dubbel bakje (water & eten). Want water en eten horen in de wereld van je kat niet naast elkaar te staan. In les 8. leg ik uit waarom.


Waterbakje & - fontein # 6.

De drinkbak staat dus niet naast de voerbak en als je dan toch een plekje vlak bij een stopcontact hebt… waarom dan geen drinkfontein? Hoe, wat en waarom in les 9. 


Krabpalen # 7.

Ja, ze zijn meestal lelijk! Het zijn sta-in-de-weg dingen. En bij je vrienden gebruikt de kat dat ding ook niet. En toch heb je meerdere krabgelegenheden nodig. Als er nou één ding is om een kattengedragsdeskundige buiten de deur te houden (op een goede kattenbakhygiëne na dan) dan is het wel het aanbieden van krabgelegenheid. Les 10. en 11.


Slaapplekje # 8.

Geef toe… die kattenmand staat hoog op je lijst! Want hoeveel leuke mandjes zijn er niet te koop! Een echt koninklijk bedje voor je kattenkind, dat gun je hem toch? Hou je er wel rekening mee, dat de meeste manden (ook al staat er een kattenkop op) gemaakt zijn vanuit het hondenprincipe? Katten stellen hele andere eisen aan hun slaapplek. En bovendien willen ze hoog, verstopt en sociaal slapen... ik besteed er maar liefst 3 lessen aan. 


Kam & Borstel # 9.

Ja, je kat is normaal gesproken erg schoon op zichzelf. Maar zelfs kortharen moeten op gegeven moment geholpen worden met hun vachtverzorging. Welke kam of borstel nou echt handig is bespreek ik in les 14. Zodat je vroeg kan beginnen met dat getut.


Nagelschaar # 10.

Als je kitten een "bijna-altijd-binnen" kat wordt, dan is het heel handig om de puntjes van de nagels kort te houden. Kies wel voor een echte kattennagelschaar, je eigen nagelknipper is echt niet geschikt voor je kat. 


Reismandje # 11.

Natuurlijk kan je die van je buren lenen, want zo vaak hoop je hem niet te gebruiken. Maar zorg je er dan wel voor dat die mand helemaal gedesinfecteerd is? Een kitten is heel erg kwetsbaar en vatbaar voor ziekten. En zeg nou eerlijk, eigenlijk hoor je zo’n ding gewoon in huis te hebben voor als je onverwachts naar de dierenarts moet. Welke wel of niet les 16.


Chippen en/of Halsbandje # 12.

Ik zelf ben geen fan van halsbandjes en dat leg ik uit in les 17. Maar dat gezegd hebbend, als je kat naar buiten gaat is zo'n bandje wel handig en hang er dan ook meteen een adrespenning aan… ja, zelfs als je kat gechipt is!


Kattenspeelgoed # 13.

Kattenspeelgoed… je kan er niet genoeg van hebben. Niet alleen in het begin als je kat nog klein is, maar zijn hele leven. Natuurlijk veranderen de behoeftes van je kat. Maar spelen met je kat is de manier om je kat erg gelukkig te maken. Zeker als je een bijna-altijd-binnenkat hebt. De must-haves lijst vind je in les 18.


"Voila... nu heb je de belangrijkste items wel zo’n beetje pakken”

Zou je eigenlijk wel meer begeleiding willen hebben bij het shoppen van je kittenspulletjes? Gewoon ouderwets raad in een modern jasje, zonder dat je van hot naar her hoeft te rennen? Lees dan snel verder hoe je toegang krijgt tot de rest van de lessen... gratis!


Had je die handige gratis download gemist? Dan kan je hem hier nog aanvragen: KITTENspullen checklist 

Leave a comment

Comment as a guest:

Name * E-Mail *
Website
Pen
>