KITTEN-traject
tekst

Shop till you drop

Les 1 Module 1


Een van de leukste dingen van een nieuwe kat (en helemaal een nieuw kitten) is dat je allemaal leuke dingen aanschaft voor je nieuwe gezinslid. Uitzoeken wat voor leuks er allemaal is, kijken wat er bij jouw huis past, iets uitzoeken wat helemaal jouw stijl is… 

Shoppen voor 'n kittenuitzet is gewoon ontzettend leuk.

En als je je al wat meer verdiept hebt in je kat, dan weet je ook dat sommige dingen absoluut noodzakelijk zijn om je kitten een purrfect living te geven. En dan heb ik het niet alleen over de aanschaf van een kattenbak of krabpaal. Maar ook over de vorm en plaatsing van die dingen en bovendien...

De meeste katten zijn tegenwoordig echte binnenkatten. 

Het zomaar los laten lopen stuit op steeds meer bezwaren en is absoluut niet zonder gevaar. Maar buiten dat…. heel veel mensen hebben niet eens toegang tot een buiten. Tenzij je dat kleine balkonnetje mee telt natuurlijk. En dan is het toch wel heel belangrijk dat je rekening houdt met de natuurlijke behoefte van je aanstaande roomy.


Dan wordt het heel belangrijk dat je het jachtgebied van je kat naar binnen haalt. En dat je dat binnen jagen stimuleert met spelen, uitval mogelijkheden en klim-en-klauter attributen. Maar nu loop ik op de zaken vooruit… eerst maar eens de spullen aanschaffen en je kat verwelkomen.

Wat kost een kat eigenlijk?!

Ooit lang geleden heb ik mee gewerkt aan de uitzending van "de Rekenkamer". Met het thema: “Wat kost een kat?” Ontzettend leuk om aan mee te doen. Een hele middag in de winkel filmen…. en ohwwww wat is er veel verandert. Niet alleen in mijn winkel, maar ook in het productaanbod.

VIDEO credits: KRO de Rekenkamer opname nov. 2010

de hele aflevering van 15 juni 2011 zien? Klik hier

Herkenbaar shoppen?!

Tijdens de opname was het me al duidelijk dat de programmamakers wilde vasthouden aan wat herkenbaar is voor mensen. En dus alleen de bekende (ouderwetse) dingen ‘zogenaamd’ wilde kopen. Zelfs toen gaf ik ‘in het echt’ al andere adviezen. En in de loop van de tijd ben ik alleen maar eigenwijzer geworden. Verkoop ik sommige dingen echt niet meer, ook al staan ze bij gewone dierenwinkels nog wel in de schappen. Puur omdat ik weet dat je een kat er niet blij mee maakt, dat er een andere manier is om katten een purrfect living te geven!


Wil je helemaal los gaan? Organiseer een KITTENshower! Heb je een handige KITTENspullen lijst nodig? Lees dan snel door!

Pen
>