KITTEN-traject
tekst

Waar is dat feestje?

Les 1 Module 1


Ohww alles staat al te wachten op je kitten en je telt de nachten af voordat hij komt. Je kan het over niets anders meer hebben. En je hebt je vrienden inmiddels zo gek gemaakt dat ze blijven appen of ze al een kitten welcome party kunnen houden?

Iedereen wil je kitten zien!

Het is voor mij alweer een tijdje geleden dat ik mijn eerste kitten welkom heette, maar als ik er aan terug denk, zit ik zo weer in dat stuiter gevoel. Het shoppen vond ik al helemaal leuk, maar nu zou die kleine dan ook echt komen. En natuurlijk wilde iedereen op bezoek komen. En ja, wat is er leuker dan je kleine pluizenbol aan iedereen te laten zien. Veel leuker dan op insta kittenplaatjes kijken toch?!


VIDEO credits: OwlKitty 8 mei 2019


Maar ja, voor de meeste kittens is al die drukte in het begin helemaal niet zo'n warm welkom. Laten we eerlijk zijn... niet iedereen krijgt een "koninklijke" opvoeding met een eigen purrsonal media trainer. Kittens zijn heel erg kwetsbaar. Ja, ik weet het… het ziet er allemaal erg stoer, lenig en ongecompliceerd uit op het eerste oog. Maar dat komt omdat het "je niet laten kennen" bij katten in hun DNA gebakken zit.


Hoe je kitten omgaat met stress en veranderingen is heel erg afhankelijk van hoe jong je kitten is als hij bij je komt wonen. Wat voor opvoeding hij heeft gehad van moeder, nestgenoten en zijn mensen voordat hij gaat verhuizen. En voor zijn weerstand is het ook belangrijk of je kitten al een dierenarts heeft gezien voordat hij bij jou komt. Kan ik je verleiden om minstens twee weken te wachten voordat je de vlag uithangt en een feestje geeft?


Dat je eerst even twee weken van je eigen kitten geniet zonder dat je hem hoeft te delen met anderen. Alle aandacht voor jouw alleen om een band op te bouwen…. Zeg nou zelf, zo erg is dat toch niet?

Waarom zou je dingen langzaam willen aanpakken?
Lees snel verder...

Pen
>