GEZOND-training
tekst

TANDENPOETSEN bij je kat

7 Modules 20 Lessen 'n kwestie van doen!

About this course

Om het tandenpoetsen vol te houden, moet je een manier vinden die voor jou en je kat werkt. Je hebt nu de technieken geoefend en waarschijnlijk heb je een favoriet hulpmiddel gevonden. Voor mij is dat echt de poetsvinger. 

Het gaat erom dat je blijft volhouden

Dat het een gewoonte wordt die je kat toelaat. Tot nu toe heb ik nog geen katten mee gemaakt die stonden te springen bij het idee van tandenpoetsen... nou ja, wegspringen. Die variant komt nog wel eens voor. Maar echt leuk gaan de meeste het niet vinden. Ze laten het toe! En dat is al een hele winst. 

Het gaat er jou om, dat je bij de bij de dierenarts, een schoon kattengebit kan laten zien. Eentje die niet bij een gebitscontrole onder narcose hoeft worden schoon gemaakt. En dat kan alleen als je het tandenpoetsen volhoudt. 

Vind je eigen manier, eentje waar jij en je kat mee kunnen leven.

Het is aan jou of je het tandenpoetsen dagelijks doet of om de dag. Maar zorg er wel voor dat het een vaste gewoonte is. Anders kan je waarschijnlijk weer helemaal overnieuw beginnen met trainen. Het poetsen is het belangrijkst... of je dat nu met die poetsvinger doet of een tandenborstel. Tandpasta is een hele fijne bonus. Maar maak er geen gevecht van als dat niet dagelijks lukt.  

VIDEO: © Ina - Cats & Things

Deze training sluit op 1 juli, maak dus echt gebruik van die tijd om alles nog eens door te kijken en te oefenen. 

Deze training sluit op 1 juli! Tot die tijd ben ik bereikbaar voor vragen of hulp

meer info

Hoe werkt 't

3 Lessen

Waarom zou je tandenpoetsen?

Waarom zou je tandenpoetsen bij je kat? Dat gebeurt in de natuur toch ook niet.... 

INLOG NA MODULE 1
3 Lessen

Voorbereiden... adem in adem uit

O jee we gaan beginnen. Als je kat maar niet..... adem in adem uit we beginnen eerst met wat relaxoefeningen, dat is beter voor je kat en zeker voor jou

INLOG NA MODULE 1
3 Lessen

Wel even je vingers tellen na afloop?!

Ooit gedacht dat je vrijwillig je vingers in het bekkie van je kat zou steken? En ben je er klaar voor... zit je kat inmiddels heerlijk tegen je aan te genieten van je massage... dan gaan we nu echt beginnen. 

INLOG NA MODULE 1
2 Lessen

Even relax..... echt je kan het

Zie je het even niet zitten, is je kat dwars...... of loop je zelf te stressen en te doemdenken. Ja daar reageert je kat natuurlijk op. Twee oefeningen die je weer even op de rit zetten.

INLOG NA MODULE 1
3 Lessen

Daar is die tandenborstel dan!!

Zo was je toe aan het echte werk, die tandenborstel waar je dierenarts het over had? Misschien ook wel zo veilig als dat gedoe met je vinger niet lukt.

INLOG NA MODULE 1
3 Lessen

Poetsen tot je een ons weegt?!

Poetsen bij je kat gaat gelukkig iets anders dan bij de mens. En hoeft zeker geen geen 2 minuten te duren... phoooe valt al weer mee toch?!

INLOG NA MODULE 1
3 Lessen

De laatste loodjes...

Tsja dat poetsen is nu toch echt een kwestie van doen. Gewoon volhouden dan wordt je er echt beter in... of moet ik zeggen, je kat gaat het beter accepteren?!

Pen
>